Verslag Puppet-X try-out

Afgelopen vrijdag heeft het theater van de improstudio een echte vuurdoop gekregen. Met Puppet-X hebben wij hier een try-out gespeeld voor een volle zaal.

In een bomvol theater wist Zacharias de Bont de nieuwsgierigheid van de toeschouwers op te wekken.  De toeschouwers werden aan het begin van de voorstelling gevraagd om antwoorden op de volgende vragen in de hoed te stoppen:

  • Wat zou je niet aan je partner vertellen?
  • Wat zou je mij nooit op werk horen zeggen?
  • Ik moet je iets vertellen….

Het publiek kwam met leuke, originele, maar vaak ook erg ondeugende suggesties. Zo durfde iemand niet aan zijn partner te vertellen dat hij vergeten was om de kliko aan het eind van de straat te zetten. Ook waren er hele lieve opmerkingen: ‘ik vind mijn baas geen complete zak’ en ik ‘vanavond ga ik met een ander opstap’.

Hoewel de cast van Puppet-X bestaat uit vrolijke kleurrijke karakters, die op het eerste gezicht wellicht doen denken aan Sesam Straat of de Muppet Show, zijn de voorstellingen van Puppet-X lang niet zo kindvriendelijk. Zo werd er op deze avond bijvoorbeeld een scène gespeeld, waarin een opa zijn leren broeken, seksuele escapades en drugsgebruik uitlegt aan zijn kleinkind: “opa heeft een midlifecrisis”. Samen met het publiek hebben de puppets er erg van genoten.

Deze try-out smaakte absoluut naar meer, ze zullen zeker vaker te zien zijn in het theater van de improstudio. Daarnaast maakt de poppencast al plannen om de rest van Nederland te veroveren. Hou dus de komende tijd de Facebook pagina en de website goed in de gaten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *